Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

onsdag 18 februari 2015

Motorväg till fattighuset

Jag fick kritik på Shareville för att vår makroinriktade investeringsstrategi är "en motorväg till fartighuset" (länk) och uppmanades att peka på riskerna med vårt sätt att investera. Mitt svar nedan:

Spännande ämne. Jag ska fundera på ett längre svar. Det jag tänkt på är att det kanske är en medgångsstrategi. Det kan vara så att det smäller till för mig i en snabb överraskande och till en början svårbegriplig nedgång. Det är ett av skälen att jag alltid har fingret på säljknappen. :) 

Annars tror jag mycket beror på omständigheterna. De senaste åren har varit starkt styrda av makro, kapitalflöden och centralbanker. Då går det förstås bra för en person som försöker förstå de delarna av marknaden. Sådant kan nog ändras. Vem vet, ekonomin kanske kryar på sig och fokus flyttas till tillväxtaktier. Eller så krisar den igen och det går bäst för värdeinvesterare. Eller så går ekonomin in i en stabil uppgång där stock picking funkar bäst. Eller så blir det fokus på en sektorrotation som när teknik steg före millennieskiftet. Väldigt svårt att sia om. 

Det är lätt att tro att det är ens egen förträfflighet som gjort att det går bra när det i själva verket råkar vara så att tidsandan sammanfaller med det man råkar göra. Förra partiordföranden i Kina Xi Jiabao fick frågan om han tyckte att franska revolutionen var en framgång. "Vi får se. Det är för tidigt att svara på.", var hans replik. Jag tror helt enkelt att man får vara ödmjuk och glädjas när det går bra och ändra när det går dåligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam