Portföljens utveckling (från start, risknivå & jfr SIXRX, se egen flik)

torsdag 15 september 2016

Screeing med proffsens estimat är en självklar #gillaentreprenörer

Jag gillar entreprenörer och jag gillar allt som gör tillvaron roligare för oss småsparare. Det lever en screener med proffsens estimat upp till.

Tipsa om sparresurserna

Jag håller på och samlar de bästa resurserna för sparande och investeringar på egen sida på Sparskolan. Den är under uppbyggnad, så ni får hålla er till tåls. Tills vidare får ni nöja er mina 39 favoritportföljer på Shareville.

Frågan är vad jag ska ta med. En självklar är Börsdata, som jag puffade för häromdagen i 3 snabba. En annan är förstås Stefan Thelenius sparkalkylator. Äsch, ärligt talat har jag kommit ganska långt med listan men det vore roligt att höra andras tips.


En till #gillaentreprenörer


En tjänst jag gissar att få känner till ännu är Stock Piper från Inquiry Financial. Där hittar småsparare aktuella estimat för massor av bolag. Dessutom finns det en enkel screener så att du för en lång rad länder och branscher kan söka ut vilka bolag som exempelvis har lågt P/E-tal men hög avkastning på eget kapital eller som jag gör i dagens 3 snabba välja ut Sverige och sällanköpsvaror och sedan hitta bolaget som fortfarande har en bra direktavkastning som dessutom förväntas stiga.

Kul och spännande helt enkelt. Det här fick bli en av mina #gillaentreprenörer, det vill säga bolag jag puffar för utan att ha någon kommersiell koppling till dem. Helt enkelt för att jag gillar dem och framför allt för att jag gillar entreprenörer.

Jacob Henriksson, alias Gottodix, som du kan följa på Facebook, Shareville här eller på Twitter @gottodix om du vill följa det jag läser

Åsikterna som presenteras i denna blogg ska inte ses som investeringsrådgivning. Alla mina egna aktieinnehav redovisas i portföljen på Shareville. Vill du veta mer om mig hittar du det här

Missa inte att följa mina dagliga inlägg på Youtube och Facebook!


Reklam: följa vår portfölj live på Shareville.



3 kommentarer:

  1. Hej. om du har några tips på bra sidor för att få fram info om etf:er vore det tacksamt. En bred screener kanske. Tycker nätmäklarnas sökfunktioner är väl begränsade och utgivarnas hemsidor tar en evighet att gå igenom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. ett tips är att gå bakvägen, fundera först (helt fritt) ut på vad du vill vara exponerad mot och googla sedan på det och etf så brukar det lösa sig

      Radera
  2. Hej

    Intressanta tankar med att screena fram bolag att investera i, då får man ju bort "känslorna" och bara förlitar sig på logik.

    Jag har sedan 1 januari i år rankat alla akter och bildat portföljer med 20 aktier (fördelat över olika branscher. Sedan har jag med viss regelbundenhet rebalanserat om portföljerna. Resultaten är bra eller till och med mycket bra, upp nästan 30 % YTD och med god riskspridning..

    Rankingen bygger ungefär på Magic Formula plus momentum för att skaka fram de starkaste aktierna.

    Kolla in på indicatum.se

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Featured Post

Senaste filmerna från vloggen

Här hittar du alltid senaste klippen från mina vloggar - 3 snabba och Sparskolan. Jag fyller även på med andra klipp och poddar dä...

Aktuella data från OECD

Reklam